Palstaviljely

Palstatoimintaa organisoi palstatoimikunta yhdistyksen hallituksen alaisuudessa. Toimikunta hoitaa ja hallinnoi sekä valvoo käyttö- ja hoito-ohjeiden noudattamista. Palstaviljelijät asioivat  palstatoimikunnan kanssa. Painikkeiden takaa  ja vasemmasta palstasta pääset sivun muihin osioihin.

Onko sinulla kysyttävää, kerrottavaa, mitä vaan. Ota yhteyttä.

TIEDOTE PALSTATOIMIKUNNAN KOKOUKSESTA 7/2020 27.9.2020

Palstatoimikunta kokoontui 27.9.2020, kokouksessa käsiteltiin vuoden 2021 toimintassuunnitelman valmistelua, toimintasuunnitelman ja budjettiesityksen tulee olla valmiina esitettäväksi HTO:lle 28.10.2020 mennessä.

Talkoot on pidetty 5.9.2020, suurin osa suunnitelluista töistä saatiin tehtyä. Osallistujia oli tällä kertaa runsaasti.

Palstoja on tähän mennessä luovutettu 35, jonossa on 28 hakijaa. Vapaita palstoja ei nyt ole.

WC:t ovat nyt poissa käytöstä, keväällä 2021 hankitaan 1 kompostoiva käymälä, joka sijoitetaan keskiaukeaman wc-tilaan, wc:n muutostyöt teetetään ulkopuolisella urakoitsijalla, joka tekee samalla alueelle 2 uutta vesipistettä.

Keväällä 2021 vaihdetaan kaikkiin vesipisteisiin pikaliittimet.

Vesi katkaistaan 30.9.2020, hanat kerätään pois 4.10.2020.

100-vuotisjuhalat joudutaan perumaan korona tilenteen vuoksi.

Jatketaan yhteistyötä kaupungin kanssa palsta-alueen ympäristön siivouksesta, (pajujen ja mahdollisesti lahojen) puiden kaatamisesta.

Katselmus suoritetaan yhdessä kaupungin kanssa 29.9.2020.

Toivotaan lämpimän syksyn jatkuvan vielä pitkään!

PALSTATOIMIKUNTA

Vuosaaren Uutelassa on opistolaisyhdistykselle vuokrattu puutarhapalsta-alue. Vapautuvat palstat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä jonotuslistalta ensisijaisesti lähiseuden asukkaille. Palstoja voidaan luovuttaa vain yksi  ruokakuntaa kohden.

Viljelijät saavat  maalis-huhtikuussa palstakirjeen , jossa kerrotaan kesän toiminnasta tarkemmiin ja annetaan yleisiä toimintaohjeita. Kevätkokouksessa jaetaan informaatiota, annetaan puutarhaneuvontaa ja keskustellaan yhteisistä asioista.

Puuhakasta toimintaa on tarjolla esimerkiksi kesän ja syksyn palstatalkoissa, jossa huolehditaan alueen kunnossapidosta  talkoomuonituksen kera.

Muita hauskuuksia järjestetään mahdollisuuksien mukaan; niin retkiä kuin neuvontatilaisuuksiakin.

Muista osoitteenmuutos

Haluatko palstaviljeliäksi?

Palstaviljelijänä sitoudut noudattamaan sekä palstaviljelyohjeistusta että kaupunkiympäristön toimialan yleisiä ohjeita palstaviljelijöille.

Tutustu myös facebook-sivuumme Uutelan palstat