Retkiohjelma

Kuva Pentalan retkeltä
kuva kesäiseltä Pentalan retkeltä Espoon saaristosta.

Uusi tiedote

Hei,

vuosi 2022 lähenee loppuaan.  Mukavissa reissussakin on taas käyty.  Mielenkiintoisia tapahtumia on vielä loppuvuonna varsinkin opistotalolla, Helsinginkatu 26.

Huomioi myös alkuvuoden tapahtumat, varsinkin kun ilmoittautuminen on tämän vuoden puolella.

Ensi toukokuun tulossa oleva Islannin matka yllätti täysin. Matka täyttyi ennätysajassa.

Retkiesite 1–2023 valmistuu vuodenvaihteessa. 

TI 15.11.2022 klo 15.00 VAAKUNAKOKOELMAAN TUTUSTUMINEN KUNTATALOLLA, MAKSUTON RETKI (Täynnä)

Kuntavaakunaneuvos Pekka Granqvist esittelee Kuntatalolla keräämäänsä vaakunakokoelmaa, johon kuuluu 627 vaakunaa.

Kokoelma on ainutlaatuinen ja sisältää nykyisten ja lakkautettujen kuntien vaakunat. Myös luovutetun Karjalan kuntien vaakunat kuuluvat kokoelmaan. Ryhmän koko 15 henkilöä. Kokoontuminen klo 14.50 Kuntatalon aulassa, Toinen linja 14. Perille pääsee bussilla 23, pysäkki Kuntatalo.

Maksuton retki. Ilmari Salokangasilmari.salokangas@pp.inet.fi   Uusi retki tulossa alkuvuonna, ilmoita kiinnostuksesi.

 

Ke 16.11. klo 16.00 MERIMIESKIRKKO (Täynnä) Sirkka Koponen

 

Ke 23.11. https://tapahtumat.hel.fi/fi/collection/7-museon-el%C3%A4myskierros- Ei ilmoittautumista ennakkoon.  Omatoimiretki.          7 museon elämyskierros levittäytyy keskiviikkoiltana 23.11. Helsingin keskustan museoihin ja Helsingin Taidehalliin. Museot sijaitsevat lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan – anna jalkojen viedä ja taiteen tuoda!

To 24.11. klo 16.30 ALEKSANTERIN TEATTERI, KREIVITÄR AMALIEN DRAAMAKIERROS (Täynnä) Anneli Saarinen

Jäsenviikko

  • ma-pe 21.–25.11.2022
  • Oppiskahvio, Helsinginkatu 26 2 krs

Oppiskahviossa kahvi/tee  ja kahvileipä alennettuun jäsenhintaan. Lisäksi valokuvanäyttely yhdistyksen menneiltä ajoilta.

Syyskokous 2022

7.12. klo 16.00 TAIDEKOTI KIRPILÄ (TÄYNNÄ) Riitta Saukkonen

 

Puuropäivä Oppiskahviossa

  • pe 9.12.2022 klo10 alkaen
  • Oppiskahvio

Puuropäivä, kaikille opiskelijoille hintaan 7,90 €.  Puuron "lisukkeena" leikkeleitä, kurkkua, tomaattia ja tietysti kahvi. Seniorit paikalla puolenpäivän aikaan.

Lauantaina 10.12. Vielä voit ilmoittautua mukaan! 

LA 10.12.2022  TAMPEREEN TYÖVÄEN TEATTERI, MOMENTUM 1900, upea matka jouluisine ruokailuineen.

Kotimainen suurmusikaali Pariisin maailmannäyttelystä ja TTT:n 120 juhlavuoden pääteos

Lähtö klo 8.30 Kiasman edestä.

Sirkku Peltolan uutuusmusikaaliTTT teatterin 120-juhlavuoden kunniaksi.

”Momentum” 1900 kertoo rakkaudesta, itsenäisyydestä ja itsepäisyydestä.

Näyttämön lavalle rakentuu Pariisin maailmannäyttely vuonna 1900. Suomen paviljonki oli kansallistaiteilijoiden ja suomalaisten kirvesmiesten yhteinen taidon osoitus, käännekohta suomalaisuuden määrittelyn ja Venäjästä erottautumisen tiellä”.

Huipputekijöiden taidonnäyte Momentum 1900 on  matkalippu vuoden 1900 Pariisiin, jossa kadut ovat leveitä ja unelmat keveitä.  Eurooppa elää kauniin aikakauden, Belle Epoquen, rauhaa ja yltäkylläisyyttä. Pariisiin toistuvasti pystytetyt maailmannäyttelyt henkivät loputonta edistysuskoa, optimismia ja elämäniloa. Kukaan ei vielä arvaa, että pian kansakuntia repivät vallankumoukset ja ensimmäinen maailmansota.

Heikki Salon ja Sirkku Peltolan käsikirjoittama ja Sirkku Peltolan ohjaama musikaali puhuu meille nyky-Suomen äänellä. Eeva Konnun sävellykset puhaltavat pölyt pois vuodesta 1900 yhdistämällä hip-hop-ilmaisun musikaaliperinteeseen. Heikki Salon lyriikat henkivät murrosvaiheen iloa, intohimoa ja uhmaa. Esityksessä musiikista vastaa kapellimestari Tony Sikströmin viisihenkinen orkesteri.

Momentum 1900 herättää henkiin tunnetut taiteilijat: Albert Edelfeltin, Akseli Gallen-Kallelan, Eliel Saarisen, Beda Stjernchantzin, Ellen Thesleffin ja Ville Vallgrenin.

Hintaan sisältyy:

- bussikuljetus Helsinki-Tampere-Helsinki (tauko Linnatuulessa)

- jouluinen buffetruokailu ennen esitystä n. klo 11.30 Scandic Tampere Hämeenpuisto

- lippu musikaaliin, kesto n. 2t 45 min (sisältää väliajan)

- väliaika tarjoilu Elna ja Eero kabinetissa. Kahvi/tee ja TTT 120v Juhlaleivos (G,L)

Hinta opistolaisyhdistyksen jäsenkortilla 160,00 €, ei jäsen 165,00 €.

(Viite 8918) Anneli Saarinenannelisaarinen9@gmail.com

 

KE 14.12. klo 14-17.00 JOULUINEN KRANSSIKURSSI, ISO OMENA

Rakenna itse JOULUINEN KRANSSI Kauppakeskus Iso Omena, metrotaso. Piispansilta 11 ESPOO SITOMO, kukkamyymälä

Tällä kurssilla pääset itse kokeilemaa taitojasi, käyttämään mielikuvitusta ja saat henkilökohtaista opetusta ”kädestä pitäen”. Millainen on Sinun jouluinen kranssi? Asuuko Sinussa sisäinen floristi?

Ota mukaan iloinen mieli, jouluinen tunnelma ja kärsivällisyyttä!

Sitomo on suuri ja kokenut kukkakurssien järjestäjä. Vuosien mittaan heidän kursseille on osallistunut tuhansia ihmisiä, joita on yhdistänyt rakkaus kukkiin ja halu oppia uutta.

Kurssin aluksi esittäytyminen ja perusasioita kranssin tekemisestä. Kuinka valitaan oikeat materiaalit, värit, muoto ja mitkä ovat omat toiveesi. Mitä sinun tulee tietää tekniikasta, miten saat kestävän lopputuloksen aikaan? Pohditaan myös tämän päivän trendejä kranssien osalta. Mukaan mahtuu 12 osallistujaa. Hinta opistolaisyhdistyksen jäsen, 77,00€ ei jäsen 82,00€

Hinta sisätää opetuksen ja kaikki kranssintekoon tarvittavat materiaalit!

Sitovat ilmoittautumiset ja maksu viimeistään 1.12.

(Viite 8918) Anneli Saarinen, annelisaarinen9@gmail.com

 

 

TO 15.12. klo 13.00 JOULUTUNNELMAA BULEVARDILLA (Täynnä) Anneli Saarinen

Sinebrychoffin taidemuseo, Bulevardi 40 Helsinki

 

La-su 17.-18.12. TEATTERI JA JOULUOSTOSRETKI TURKUUN. Kysy peruutuspaikkoja. Sirkka Koponen

 

Vuonna 2023           Vuonna 2023           Vuonna 2023

 

TAMMIKUU

KE 4.1.2023  klo 13.00 TAIDEHALLI, Nervanderinkatu 3, Helsinki

HANNU VÄISÄNEN: 12 KATTOA-näyttely

Opastettu kierros näyttelyyn!

Kokonaisinstallaatio, jossa Taidehallin korkeuksista on laskeutunut 12 kattoa. Veistokselliset katot muodostavat arvoituksellisen tilan, kuin kylän ilman seiniä. Katsojan mielikuvituksessa herää ajatus, millaisia tarinoita kattojen alle kätkeytyy?

Näet uniikkeja, veistoksellisia kattoja harjakoristeineen.

Vaikuttava kokonaisuus täydentyy suurikokoisilla maalauksilla, joita Väisänen on toteuttanut rikkoutuneen ruukun teemalla. Eri tavalla kärsineet ruukut ilmeineen ovat omia persooniaan.  Näyttely muistuttaa ihmisestä, ihmiselämän hauraudesta, särkyvyydestä ja kysyy: onko parasta vain ehjä?

Taiteidenvälinen vuorovaikutus puhuttelee tässä näyttelyssä!

Jokainen maksaa pääsylipun itse, ryhmälipun hinta on 8 €. Mainitse kassalla kuuluvasi opastuksen varanneeseen ryhmään! Myös Museokortti käy.

Opastusmaksu 7 € maksetaan ennakkoon retkitilille.

Sitovat ilmoittautumiset ja opastusmaksu viimeistään 27.12.2022   

(Viite 8918) Anneli Saarinenannelisaarinen9@gmail.com

 

 

TO 12. 1. klo 17.00 EMMA MUSEO COLLECTION KAKKONEN, TAPIOLA, OPASTETTU KIERROS

Kauppaneuvos Kyösti Kakkosen vuosikymmenten aikana keräämällä, yli 10 000 muotoilu- ja taide-esineen kokoelmalla on poikkeuksellinen kulttuuriperintöarvo. Se sisältää merkittäviä kotimaisia ja kansainvälisiä teoksia 1800-luvun lopulta tähän päivään. Vuonna 2020 Kyösti Kakkonen, EMMA – Espoon modernin taiteen museo ja Espoon kaupunki solmivat yhteistyösopimuksen, jonka seurauksena Collection Kakkonen ja sen pitkäaikaista esittämistä varten rakennettu uusi näyttelytila avautuivat Näyttelykeskus WeeGeellä marraskuussa 2022. EMMAan talletetut noin 1300 teosta keskittyvät kokoelman ytimeen: suomalaiseen keramiikkaan ja lasiin.  Taiteilijoiden esittely, kuusi teemakokonaisuutta ja vaihtuvat esillepanot kertovat suomalaisesta muotoilusta eri näkökulmista. Esillä on taide-esineitä sekä rajattuja sarjoja. Näyttelyssä voi tutustua taideteollisuuden helmiin, muotoilun klassikoihin ja harvinaisuuksiin sekä muotoilun raja-aitoja ravisteleviin taideteoksiin. Lasi ja keramiikka syntyvät luonnosta saatavista materiaaleista. Hyvin pidettyinä ne säilyvät ikuisesti. Tekniikoiden lumo, tieto ja taito ovat kulkeneet ajassa. Kokoelman näkemykselliset taiteilijat ovat saaneet vaikutteita ja inspiraatiota seuraamalla kansainvälisiä ilmiöitä ja toisaalta perehtyneet paikallisiin perinteisiin. Lopputulos on ainutlaatuinen. Näyttely on toteutettu yhteistyössä Kyösti Kakkosen, EMMAn ja Espoon kaupungin kanssa ja sen on kuratoinut EMMAn amanuenssi Aura Vilkuna. Collection Kakkonen -näyttely esittelee teoksia taiteilijoilta: Alvar Aalto, Jasmin Anoschkin, Arttu Brummer, Rut Bryk, Alfred William Finch, Kaj Franck, Liisa Hallamaa, Annikki Hovisaari, Friedl Holzer-Kjellberg, Alma Jantunen, Birger Kaipiainen, Joonas Laakso, Tyra Lundgren, Aino Marsio-Aalto, Francesca Mascitti Lindh, Toini Muona, Gunnel Nyman, Aimo Okkolin, Johannes Rantasalo, Heini Riitahuhta, Kristina Riska, Yrjö Rosola, Kyllikki Salmenhaara, Antti Salmenlinna, Markku Salo, Timo Sarpaneva, Michael Schilkin, Aune Siimes, Kim Simonsson, Nanny Still, Gerda Thesleff, Raija Tuumi, Oiva Toikka, Kati Tuominen-Niittylä, Helena Tynell ja Tapio Wirkkala. Sitovat ilmoittautumiset ja maksut 4.1. mennessä.  Opastuksesta maksetaan ennakkoon retkitilille 6 €. Pääsymaksu 16 € (mainitse ryhmä) yli 70 vuotiaat ilmaiseksi ja Museokortti käy.   Metrolla Tapiolaan.                                                               (Viite 8918) Anneli Saarinenannelisaarinen9@gmail.com

 

LA 28.1.klo 12.00 EMMA MUSEO JA SUOMEN KELLO JA KORUMUSEO ILTAPÄIVÄ COLLECTION KAKKONEN, TAPIOLA, OPASTETTU KIERROS. Lisätiedot näyttelystä yllä olevassa tekstissä. Välillä voimme lounastaa omin kustannuksin Cafe Zoceriassa. Sen jälkeen siirrymme läheiseen KELLOMUSEOON ihastelemaan Björn Weckströmin koruja. Opastuksesta maksetaan ennakkoon retkitilille 8 € (viikonloppuhinta). Pääsymaksu 16 € (mainitse ryhmä) yli 70-vuotiaat ilmaiseksi ja Museokortti käy.  Ilmoittautumiset ja maksut viimeistään 20.1. Metrolla Tapiolaan. (Viite 8824) Sirkka Koponensipsukoponen@hotmail.com  p. 050 5649365vala a

 

HELMIKUU

TO 2.2.2023 klo 13.00- 15.00

ALVAR AALLON ATELJEE JA AINO JA ALVAR AALLON KOTITALO

Kierros aloitetaan klo 13.00 Aallon ateljeesta, Tiilimäki 20. Helsingin Munkkiniemessä.

Tutustumme oppaan johdolla Aallon, 1955-1956 valmistuneen arkkitehtitoimiston tarinaan ja arkkitehtuuriin. Ateljee ei ole perinteinen toimistorakennus. Aalto itse on sanonut: ”Rakennustaidetta ei voi syntyä konttorimaisessa ympäristössä”. Tulet kuulemaan ja näkemään, mitä 2-kerroksinen, luonnonvaloa hyödyntävä, ulkoa valkoiseksi slammattu tiilitalo pitää sisällään.

Klo 14.00 siirrymme Aaltojen kotitaloon, Riihitie 20. Matkaa rakennusten välillä tulee käveltäväksi n. 500 metriä.

Akateemikko Alvar Aallon ja arkkitehti Aino Aallon kotitalo vuodelta 1936 valottaa Aallon arkkitehtuurin yksityisempää puolta. Koko sisustus (muutama poikkeus) on Aallon käden jälkeä. Kodikas, lämmin, intiimi, yksinkertaiset, pelkistetyt materiaalit, näin voisi kuvailla heidän asuin-ja työskentelyrakennusta.

HUOM! Kummassakin kohteessa portaita, ei sovellu liikuntaesteisille.

Opastusmaksu 25.00€ maksetaan ennakkoon tilille.

Sitovat ilmoittautumiset ja maksu opastuksesta viimeistään 26.1.2023

(Viite 8918) Anneli Saarinenannelisaarinen9@gmail.com

 

 

TI 14.2.YSTÄVÄNPÄIVÄN AFTERNOON TEE KLO 14.00 Paikka ilmoitetaan lähempänä. Ei ennakkomaksua vaan omin kustannuksin paikan päällä. ilmoittautumiset pöytävarauksen vuoksi 1.2. mennessä.    Sirkka Koponen, sipsukoponen@hotmail.com p. 050 5649365

 

 

TO 16.2. HÄMEENLINNAN TEATTERI, KAKSI KUNINGATARTA. Kaksi kuningatarta on vahvojen naisten hurja tragedia. Vanheneva Neitsytkuningatar ottaa rajusti yhteen serkkunsa tyttären kanssa. Elisabeth on valtiolle itsensä uhrannut ”Kympin tyttö” kun taas aistillinen Maria on ehtinyt huolella nauttia hovielämästä ja miesten seurasta. Kuningattarien liepeillä pyörii hoviväen kaarti. Jokainen byrokraatti haluaa naisista jotakin. Lopputulos on raadollinen tositarina vallasta 1500-luvulta. Maailman valloittaminen ja taistelu vallasta on kipeän totta myös meidän ajassamme. Friedrich Schillerin näytelmä, joka kertoo Englannin kuningatar Elisabethin ja Skotlannin kuningatar Maria Stuartin verisestä valtataistelusta tunnetaan myös nimellä Maria Stuart. Schillerin kuvaama valtapeli menee politiikan ja johtamisen ytimeen: Vain yhdellä voi olla absoluuttinen valta. Kilpailijasta voi päästä eroon vain tuhoamalla hänet. Mutta häviääkö pelko vallan menetyksestä pyövelin kirveen iskuun? Teksti Friedrich Schiller, suomennos Matti Rossi, sovitus Antti Hietala, ohjaus Taru Mäkelä, lavastussuunnittelu Juha Mäkipää, pukusuunnittelu Anne Laatikainen, valosuunnittelu Veikko Pulli, äänisuunnittelu Lauri Malin. 

Rooleissa Ritva Oksanen, Liisa Peltonen, Iikka Forss, Miika Laakso, Sinikka Salminen, Janne Raudaskoski Esityksen kesto n. 2h 20min sisältää väliajan. Viimeinen ilmoittautumispäivä ja maksupäivä on 16.1. Hinta jäsenelle 85,00 € ei jäsen 90,00 € sisältäen matkat, arkilounaan ja väliaikakahvit sekä teatterilipun.                                                                                                                                                               (Viite 8824) Sirkka Koponensipsukoponen@hotmail.com  p. 050 5649365

 

 

La 1.4. (vahvistamatta) TAMPEREEN TYÖVÄEN TEATTERI, COME FROM AWAY

(Viite 8918) Anneli Saarinen, annelisaarinen9@gmail.com

 

(Päivä vahvistamatta)LAHDEN KAUPUNGINTEATTERI, MINÄ TELLERVO

(Viite 8837) Tuula Halmirinnetuula.halmirinne@pp.inet.fi

 

Ma-to 8.-11.5. ISLANTI, REYKJAVIK,  3 yötä perillä. Lentomatka (Täynnä)

(Viite 8824) Sirkka Koponensipsukoponen@hotmail.com  p. 050 5649365

 

La 13.5. SIPOON JA SÖDERKULLAN RETKI (Edellinen täyttyi, niin uusitaan)

(Viite 8808) Riitta Saukkonen riittamsaukkonen@gmail.com p. 040 5834089

 

Su 4.6. PYÖRÄRETKI "Minne vie vetäjän tie" Riitta Saukkonen, riittamsaukkonen@gmail.com

 

Ti-ke 6.-7.6. TURUN SAARISTON ISO KIERROS. Bussi-lauttamatka. 1 yö Nauvossa.

(Viite 8918) Anneli Saarinen, annelisaarinen9@gmail.com

 

La 1.7. PYYNIKIN KESÄTEATTERI Täällä Pohjan tähden alla.

(Viite 8824) Sirkka Koponensipsukoponen@hotmail.com  p. 050 5649365

 

TI 18.7. HEINOLAN KESÄTEATTERI, TENORIT LIEMESSÄ. Risteily Lahdesta-Heinolaan & ruokailu laivalla.

(Viite 8808) Riitta Saukkonen riittamsaukkonen@gmail.com p. 040 5834089

 

AHVENANMAAN KIERROS, KÖKARIN SAARI 3 yön retki bussi-laiva

(Viite 8824) Sirkka Koponensipsukoponen@hotmail.com  p. 050 5649365

 

Ma-su 14.-20.8. LOFOOTIT, 6 yötä bussiretki.

(Viite 8918) Anneli Saarinen, annelisaarinen9@gmail.com

 

To-su 24.-27.8. Jyväskylä - Oulu-Hailuoto-Kokkolan Venetsialaiset, bussiretki

(Viite 8824) Sirkka Koponensipsukoponen@hotmail.com  p. 050 5649365

 

Su-Ke 3–6.9. AHVENANMAAN KIERROS, KÖKARIN SAARI 3 yön retki bussi-laiva

(Viite 8824) Sirkka Koponen, sipsukoponen@hotmail.com  p. 050 5649365

 

Lisätietoja tulossa vuodenvaihteessa.

 

Tämä kirje on lähetetty henkilöille, jotka ovat ilmoittautuneet HTO Retkipostilistalle. Rekisteriin on kerätty ainoastaan henkilön nimi- ja yhteystiedot. Tietoja ei luovuteta muille mihinkään tarkoitukseen. Jos haluat muuttaa yhteystietojasi tai poistua rekisteristä, ilmoita siitä sähköpostilla sipsukoponen@hotmail.com 

 Poistamme vuodenvaihteessa henkilöt, jotka eivät ole osallistuneet retkillemme viimeiseen viiteen vuoteen.

 

Anna oma vinkkisi toteuttamiskelpoiseksi retkeksi.

 

Tili: FI94 8000 1901 2344 77 Maksun saaja: HTO Retkeily.

Käytä retken yhteydessä olevaa viitenumeroa.

                                    

ILMOITTAUTUMIS- JA MAKSUOHJE

Ilmoittaudu henkilölle, jonka nimi on retken yhteydessä. Ilmoittautuessa on annettava kaikkien lähtijöiden nimet ja puhelinnumerot sekä sähköpostiosoitteet. Mahdolliset erikoisruokavaliot tulee ilmoittaa ennakkoon, jotta ne voidaan huomioida.

 

Mukavaa joulun odotusta!

Terveisin HTO Retkeilytoimikunta 

psta Sirkka "Sipsu" Koponen 

p. 050 5649365